Klasika francouzské kuchyně, která je v této verzi obohacena o pikantní tóny pistácií a svěží a nečekanou chuť manga. Bavarois je pudink, který se snadno připravuje, ale má skvělý účinek. Ideální dezert jako sladká tečka po každé večeři.
Suroviny
- Mléko 1/4 dl
- Čerstvá smetana 2,5 dl
- Vaječné žloutky 3
- Cukr 150 g
- Pistácie, vyloupané a oloupané 70 g
- Želatinové pláty 12 g
- Bílá čokoláda 30 g
- 1 očištěné mango 300 g
- Cukr 100 g
Postup
1. Začneme se změkčením želatiny ve studené vodě. Poté rozmixujte pistácie na prášek a nasekejte čokoládu.
2. Jakmile je to hotové, smíchejte v míse žloutky s cukrem; přidejte nasekané pistácie a zalíjte mlékem.
3. Směs přelijte do hrnce, který postavíte na střední oheň a za stálého míchání směs přivedete na 85°.
4. Přidejte scezenou a vymačkanou želatinu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
5. V této chvíli směs přelijte do mísy, přidejte nasekanou čokoládu; nechte ji zcela vychladnout a vmíchejte šlehačku; nalijte do jednotlivých ramekinů (zapékacích misek) a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
6. Nyní dort přelijte mangovou salsou.
7. Na omáčku smíchejte mango s cukrem.