Mořské plody naštěstí nejsou výsadou léta. V této rychlé polévce najdete krevety, malé sépie, ropušnice, štítník a malé kalamáry. Jediné, co chybí? Silný krajíc opečeného chleba, který si můžete namočit do této lahodné teplé polévky.
Suroviny
- Velmi čerstvé různé ryby (červené ryby, štítník, sépie, chobotnice, krevety) 1.500 kg
- Šafrán 1/2 sáčku
- Celer 1 stonek
- Mrkev Polovina
- Pórek baby cibule
- Fenykl 1 kus
- Zralá a pevná rajčata 4
- Petržel 1 malý svazek
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Bílé víno 1 sklenice
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Začneme s očištěním olihní a kalamárů; rozdělíme je na dvě porce.
Krevety zbavíme ocásků, omyjeme a odložíme stranou.
Ryby vyfiletujeme a nakrájíme na plátky.
2. Nyní odstraňte slupky z rajčat, zbavte semínek a dužinu nakrájejte. Celer, pórek, mrkev a fenykl očištěte a nakrájejte na kostičky.
3. Postavte hrnec na sporák s 1 litrem vody, vínem a solí, rajčaty a nakrájenou zeleninou.
4. Nyní přiveďte k varu, poté přidejte sépie a chobotnice, rybí filety, krevety a šafrán.
5. Vařte 15 minut.
6. Vypněte oheň, posypte nasekanou petrželkou, trochou mletého pepře a zakápněte olejem.
7. Podáváme teplé, případně doplněné plátky opečeného chleba.