Druhý chod, který je rychlý na přípravu, ideální k uložení do lednice a podáváný vlažný: zásluhu na tom má také kombinace cukru a octa, která kromě toho, že dodává jídlu onu příjemnou sladkokyselou chuť, pomáhá jídlu déle vydržet.
![Sladkokyselá Cuketa s Piniovými Oříšky, Mátou a Sušenými Rajčaty ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/f0918bc6-7d0a-42fc-975c-ff66ef96fad6/jsind9/std/400x0/e8d5175f-sweet_and_sour_zucchini_with_pine_nuts_mint_and_dried_tomatoes-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Středně velké cukety 6
- Sušená rajčata 6
- Piniové oříšky 50 g
- Máta několik listů
- Máslo Jedna kostka
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
- Vinný ocet Půl sklenice
- Cukr 2 lžíce
Postup
1. Pro začátek z cuket odstraňte špičky. Cukety poté omyjte a nakrájejte na tyčinky.
2. Je čas zapnout horkou plotýnku a položit na ni velkou pánev.
3. Přidejte máslo, olivový olej, stroužek česneku a polovinu máty nasekané nožem: několik minut restujte, pak přidejte piniové oříšky a cuketu.
4. Dále vařte na středním plameni bez pokličky za častého míchání asi 20 minut, poté přidejte sůl a pepř a na kostičky nakrájená sušená rajčata.
5. Smíchejte cukr s octem a zalijte cukety: nechte směs odpařit a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Podle potřeby dosolte a podávejte teplé.