Druhý chod, který je rychlý na přípravu, ideální k uložení do lednice a podáváný vlažný: zásluhu na tom má také kombinace cukru a octa, která kromě toho, že dodává jídlu onu příjemnou sladkokyselou chuť, pomáhá jídlu déle vydržet.
Suroviny
- Středně velké cukety 6
- Sušená rajčata 6
- Piniové oříšky 50 g
- Máta několik listů
- Máslo Jedna kostka
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
- Vinný ocet Půl sklenice
- Cukr 2 lžíce
Postup
1. Pro začátek z cuket odstraňte špičky. Cukety poté omyjte a nakrájejte na tyčinky.
2. Je čas zapnout horkou plotýnku a položit na ni velkou pánev.
3. Přidejte máslo, olivový olej, stroužek česneku a polovinu máty nasekané nožem: několik minut restujte, pak přidejte piniové oříšky a cuketu.
4. Dále vařte na středním plameni bez pokličky za častého míchání asi 20 minut, poté přidejte sůl a pepř a na kostičky nakrájená sušená rajčata.
5. Smíchejte cukr s octem a zalijte cukety: nechte směs odpařit a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Podle potřeby dosolte a podávejte teplé.