Bylinkové Bramborové Krokety

  • Zkopírovat odkaz
Bylinkové Bramborové Krokety main image
Související spotřebiče:
Varné desky Whirlpool: dokonalé výsledky vaření bez námahy.
Objevte více
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
20 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Vejce, brambory, sýr, strouhanka. Ačkoli se krokety často podávají jako předkrm, mají všechny ingredience k tomu, aby byly kompletním pokrmem. A pokud jsou obohaceny o chuť jemných bylinek, je jejich úspěch zaručen.
Bylinkové Bramborové Krokety ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Vařené brambory 500 g
  • Strouhanka 150 g
  • Parmezán 60 g
  • Mouka 50 g
  • Vejce 2
  • Šalvěj několik listů
  • Tymián několik větviček
  • Saturejka několik větviček
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Arašídový olej dostatek na smažení

Postup

1. Začněte rozmačkáním brambor, zatímco jsou ještě teplé.
2. V tuto chvíli brambory necháte vychladnout, poté přidáte mouku, polovinu strouhanky, tymián, nadrobno nasekané lístky saturejky a šalvěje, jedno vejce, sůl, pepř a parmazán, a směs promícháte do hladka.
3. Navlhčenýma rukama uchopte hrsti bramborového těsta a utvořte váleček. Následně těsto obalte nejprve v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance a dbejte na to, aby vše dobře přilnulo ke kroketám.
4. Nyní je čas zapnout sporák a postavit na něj prostornou pánev s hojným množstvím arašídového oleje.
5. Krokety smažte při teplotě 180°, dokud zcela nezezlátnou. Osušte na papírových utěrkách a podávejte horké!
Varné desky Whirlpool: dokonalé výsledky vaření bez námahy.

Související spotřebiče:

Varné desky Whirlpool: dokonalé výsledky vaření bez námahy.

Vyberte si z široké nabídky indukčních i plynových varných desek. Užijte si intuitivního ovládání a vaření bez námahy.
Související recepty