Hnětení je skutečným prostředkem proti stresu, uvolňuje mysl a navrací nás ke zdravé tělesnosti, která stimuluje pohodu... a zaručuje vynikající výsledky v kuchyni.
Suroviny
- Celozrnná mouka 200 g
- Hladká mouka 200 g
- Voda 250 ml
- Sušený kvásek 30 g
- Kurkuma 1 polévková lžíce
- Řepa 1
- Avokádo 1
- Rajče 2
- Řeřicha (nebo čerstvý salát) 30 g
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
1. Červenou řepu krátce rozmixujte, abyste získali šťávu, kterou propasírujete přes síto, a mísu nechte stranou.
2. Do mísy dejte polovinu mouky, prášek do pečiva a sůl.
3. Přidejte kurkumu a zalijte vodou.
1.
2.
3.
4. Začněte hníst pomocí dřevěné lžíce.
5. Do mísy se šťávou z červené řepy přidejte zbylou mouku, kvásek a vodu.
6. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout v troubě pomocí funkce kynutí.
4.
5.
6.
7. Po vykynutí těsto přendejte do 2 formiček.
8. Nastavte funkci s větráním a párou a teplotu na 190°C.
9. Upečte bochníky ve formách.
7.
8.
9.
10. Mezitím nakrájejte rajčata a avokádo, ochuťte olejem, solí a pepřem a dejte stranou.
11. Jakmile je chléb hotový, vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout.
12. Bochníky nakrájejte na plátky silné jako prst.
10.
11.
12.
13. Směs avokáda a rajčat obložte s hlávkovým salátem střídavě na plátky chleba různých barev.
14. Nakrájejte na měsíčky a podávejte s drceným avokádem, pokud chcete.
13.
14.