Tajemstvím přípravy dobrých těstovin je kromě vaření "al dente" také omáčka, která je hodna svého jména. Tato omáčka z cukety a lilku, která má rustikální a domácí chuť, je jednou z nich. Ideální řešení, jak si připravit vegetariánský, ale chutný pokrm.
Suroviny
- Rajčatová omáčka 300 g
- Lilek 1
- Cuketa 2
- Česnek 1 stroužek
- Bazalka a majoránka několik větviček
- Extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Začněte s očištěním a nakrájením lilku a cukety na kostičky.
2. Postavte pánev na sporák.
3. Nyní je čas přidat olej, česnek a několik listů, lilek a cuketu a vše nechat 3-4 minuty orestovat.
4. Poté přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 15 minut.
5. Po dokončení vaření vyjměte stroužek česneku a posypte bazalkou a lístky majoránky.