Tajemstvím dokonalého fondue je trpělivost. Sýr se musí rozpouštět pomalu, k čemuž přispívá nekonečné otáčení naběračky. Jakmile je však sýrový krém hotový, se veškerá zelenina stává neodolatelnou. Vyzkoušejte sami.
Suroviny
- Sýr Fontina 400 g
- Plnotučné mléko 200 g
- Máslo 25 g
- Vejce 4 žloutky
- Sůl podle chuti
- Artyčoky, brambory a vařená cuketa 400 g
Postup
1. Začněte nakrájením sýru Fontina, ze kterého jste předem odstranili kůrku.
2. Dále postavte hrnec na sporák.
3. Do hrnce vložte sýr, žloutky, mléko a máslo.
4. Zapněte sporák. Průběžně promíchávejte, dokud tekutý krém nezhoustne.
5. Hrnec z ohně odstavte ve chvíli, kdy směs začne houstnout.
6. V tomto okamžiku je fondue připraveno k podávání s připravenou zeleninou.