Sépie je platnou alternativou masa na grilu, zejména v létě. Proč jim nedodat trochu šmrncu omáčkou ze svěžích citrusů?
Suroviny
- Sépie 8
- Kůra z jednoho citronu 1
- Kůra a šťáva z jednoho pomeranče 1
- Kapary 1 hrst
- Petržel několik listů
- Česnek 1 stroužek
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Začněte tím, že sépie dobře očistíte.
2. Poté sépie vložte do mísy se šťávou z jednoho citronu, dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, oloupaným stroužkem česneku, solí a pepřem.
3. Nechte sépie v míse 20 minut získání chuti.
4. Zapněte sporák a postavte na něj horkou plotýnku.
5. Nyní je čas sépie 5-7 minut povařit z každé strany.
6. Přejděme k přípravě dresinku: pomelte předem odsolené kapary, pomerančovou a citronovou kůru a trochu petrželky.
7. Přidejte pomerančovou šťávu a několik lžic extra panenského olivového oleje.