Již samotný název tohoto receptu evokuje gurmánskou rafinovanost a jeho chuť nikdy nezradí první dojem. Ideální druhý chod důležité večeře, zejména pokud chcete získat hodnotu za peníze.
![Kuře na Olivách a Pomerančích ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/b61bd8e1-99c2-4daa-adf6-38b27eb74440/jsind9/std/400x0/6d5808e4-olive_and_orange_chicken-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Kuřecí prsa 1
- Pomeranč 1
- Taggiasche nebo tmavé olivy naložené v oleji 2 lžíce
- Cherry rajčata 1 větvička
- Bílé víno polovina sklenice
- Majoránka 1 větvička
- Šalvěj několik lístků
- Tymián několik větviček
- Česnek 1 stroužek
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Začneme s několikahodinovým marinováním kuřete v bílém víně, pomerančové kůře, polovině používaných bylinek a lžíci oleje.
2. Poté do pánve přidejte lžíci extra panenského olivového oleje, šalvěj, majoránku a tymián (část odložte stranou na později) a stroužek česněku; pár minut nechte vařit a pak do pánve položte obě poloviny kuřete vyjmuté z marinády.
3. Kuře z obou stran opečte, přidejte pomerančovou šťávu a olivy. Pokračujte ve vaření asi půl hodiny, pánev přikryjte pokličkou.
4. Dále přidejte také cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky a zbývající bylinky a vařte na mírném ohni asi 5 minut.