Drobené mandle uzavřou mečouna do křupavé skořápky, aniž by přebyly jeho chuť. Tento recept nabízí zajímavou alternativu k obvyklé přípravě na grilu, se kterou ovšem sdílí svou jednoduchost.
![Mečoun v Mandlové Krustě ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/6b037cbd-5111-4727-b655-68a20c2ac24e/jsind9/std/400x0/7c96099d-swordfish_in_almond_crust-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Mečoun 4 plátky
- Pomerančová kůra 1
- Nasekané mandle 100 g
- Oschlý chléb z tvrdé pšenice 2 plátky
- Sýr Pecorino 2 lžíce
- Máta několik listů
- Majoránka několik větviček
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Do mixéru nasypte chléb bez kůrky, mandle, mátu, majoránku, pomerančovou kůru a sýr. Rozmixujte směs do hladka.
2. Následně do této aromatické směsi obalte plátky mečouna.
3. Zapněte horkou plotýnku a potřete ji několika lžícemi extra panenského olivového oleje.
4. Nakonec plátky mečouna opečte z každé strany na středním ohni po dobu několika minut a posypte je solí a pepřem.