Soba nudle jsou skutečným triumfem vjemů, počínaje jejich přípravou. Vyrábějí se z pohankového těsta, které se často zpracovává ručně pomocí dlouhých válečků, aby vznikly charakteristické nudle, které lze kombinovat s nekonečným množstvím receptů, téměř vždy založených na zelenině. Přípravu tohoto receptu doprovází autentický zvukový doprovod: loupání, krájení, mletí, opékání a vaření se stávají zvukovou kulisou velmi chutného receptu na bázi zeleniny a proměňují jej v autentický smyslový zážitek.
Vegetariánská
Pescetariánská
Omnivorózní
Suroviny
Nudle Soba
300 g
Mrkev
100 g
Bílá ředkev daikon
100 g
Jarní cibulka
70 g
Zázvor
30 g
Koriandr
1 snítka
Sójová omáčka
50 ml
Rýžový ocet
20 ml
Slunečnicový olej
4 čajové lžičky
Postup
1.
Oloupejte mrkev a bílou ředkev daikon.
2.
Nakrájejte je spolu s jarní cibulkou na tenké proužky.
3.
Oloupejte zázvor.
1.
2.
3.
4.
Nastrouhejte zázvor.
5.
Postavte pánev na indukční varnou desku a nastavte ji na stupeň výkonu 8.
6.
Přidejte zeleninu a několik minut ji restujte.
4.
5.
6.
7.
Zeleninu navlhčete sójovým a rýžovým octem a nechte ho odpařit.
8.
Mezitím postavte hrnec s vodou a zvolte funkci automatického vaření.
9.
Ponořte nudle Soba do vody a přiveďte je k varu.
7.
8.
9.
10.
Nudle vyndejte kuchyňskými kleštěmi a přendejte je do pánve se zeleninou.
11.
Vše dobře promíchejte.
12.
Nastavte automatickou funkci Keep warm a nechte nudle odpočívat.
10.
11.
12.
13.
Vyndejte limetku z lednice a nakrájejte ji na klínky.
14.
Nasekejte nahrubo koriandr.
15.
Nudle podávejte posypané koriandrem a nakrájenou limetkou.