Soba nudle jsou skutečným triumfem vjemů, počínaje jejich přípravou. Vyrábějí se z pohankového těsta, které se často zpracovává ručně pomocí dlouhých válečků, aby vznikly charakteristické nudle, které lze kombinovat s nekonečným množstvím receptů, téměř vždy založených na zelenině. Přípravu tohoto receptu doprovází autentický zvukový doprovod: loupání, krájení, mletí, opékání a vaření se stávají zvukovou kulisou velmi chutného receptu na bázi zeleniny a proměňují jej v autentický smyslový zážitek.
Suroviny
- Nudle Soba 300 g
- Mrkev 100 g
- Bílá ředkev daikon 100 g
- Jarní cibulka 70 g
- Zázvor 30 g
- Koriandr 1 snítka
- Sójová omáčka 50 ml
- Rýžový ocet 20 ml
- Slunečnicový olej 4 čajové lžičky
Postup
1. Oloupejte mrkev a bílou ředkev daikon.
2. Nakrájejte je spolu s jarní cibulkou na tenké proužky.
3. Oloupejte zázvor.
1.
2.
3.
4. Nastrouhejte zázvor.
5. Postavte pánev na indukční varnou desku a nastavte ji na stupeň výkonu 8.
6. Přidejte zeleninu a několik minut ji restujte.
4.
5.
6.
7. Zeleninu navlhčete sójovým a rýžovým octem a nechte ho odpařit.
8. Mezitím postavte hrnec s vodou a zvolte funkci automatického vaření.
9. Ponořte nudle Soba do vody a přiveďte je k varu.
7.
8.
9.
10. Nudle vyndejte kuchyňskými kleštěmi a přendejte je do pánve se zeleninou.
11. Vše dobře promíchejte.
12. Nastavte automatickou funkci Keep warm a nechte nudle odpočívat.
10.
11.
12.
13. Vyndejte limetku z lednice a nakrájejte ji na klínky.
14. Nasekejte nahrubo koriandr.
15. Nudle podávejte posypané koriandrem a nakrájenou limetkou.
13.
14.
15.