Omeleta je jedním z nejznámějších receptů francouzské tradice. Na rozdíl od naší "frittaty" přidávají naši sousedé nádivku až po uvaření, přičemž dbají na to, aby byla směs mírně tekutá. Pár minut... et voilà, omeleta připravena k vychutnání.
Suroviny
- Vejce 4
- Vařený chřest 12
- Pražská šunka 100 g
- Uzený provázkový sýr 80 g
- Máslo 2 kostky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Rozšlehejte vejce, které následně osolte a opepřete.
2. Poté zapněte sporák.
3. Postavte na něj nepřilnavou pánev vymazanou máslem.
4. Následně na ni nalijte čtvrtinu vaječné směsi a na jednu polovinu omelety přidejte proužky sýra, plátky pražské šunky a 3 chřesty.
5. Omeletu složte tak, aby se vytvořila kapsa, pár minut povařte a podávejte horké.