Bavíme-li se o pudincích, jako první nás napadne pannacotta; pudink, který se zrodil v Piemontu, ale dnes je proslulý po celém světě. To však neznamená, že nás už nemůže ohromit: k přípravě lahodné verze stačí jedna lžička instantní kávy.
Suroviny
- Vysokotučná smetana 1/2 l
- Cukr 80 g
- Rozpustná káva 1 lžíce
- Želatinové listy 10 g
- Kardamonové lusky 2
- Vanilka 1 lusk
- Oplatky
Postup
1. Začněte se změkčováním želatinových plátků ve studené vodě.
2. Dále na sporák postavte pánev.
3. Do hrnce nalijte smetanu spolu s cukrem, kardamomovými lusky a vanilkovým luskem rozpůleným na polovinu.
4. Přiveďte k varu.
5. Nyní přidejte scezenou a vymačkanou želatinu a rozpustnou kávu.
6. Poté směs proceďte do forem, nechte ji vychladnout a uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
7. Dort ozdobte oplatkami a můžete podávat.