Křehké grilované plátky hovězí svíčkové, dokonale propečené a podávané s jemným smetanovým hráškem a bramborami.
Suroviny
- Hovězí svíčková 700 g
- Máslo 50 g
- Rozmarýn 2 větvičky
- Badyán 2
- Jalovec 1 lžíce
- Čerstvý hrášek 200 g
- Brambory 150 g
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Černý pepř špetka
Postup
1. Naplňte dno parního hrnce vodou až po uvedenou úroveň. Vložte košík a přidejte hrášek a brambory nakrájené na tenké plátky. Přiklopte pokličkou a pečte v mikrovlnné troubě nastavené na režim vaření v páře při výkonu 750 W po dobu 6 minut.
2. Do mísy dejte olej, rozmarýn, jalovec, badyán, sůl a pepř.
3. Medailonky ze svíčkové nechte v chladničce půl hodiny marinovat v oleji a koření.
4. Vložte prázdný talíř Crisp do mikrovlnné trouby a nastavte jej na 2 minuty na funkci Crisp, aby se předehřál. Vyjměte jej z mikrovlnné trouby a opatrně na něj položte svíčkovou.
5. Vyjměte talíř Crisp z mikrovlnné trouby a opatrně na něj položte svíčkovou.
6. Vložte talíř Crisp zpět do mikrovlnné trouby a pokračujte v přípravě, nastavte funkci Crisp na další 4 minuty.
7. Jakmile hotová, vyjměte svíčkovou a nakrájejte ji na proužky.
8. Ozdobte tak, že na dno talíře položíte lžící krémového hrášku (máslo a rozmixovaný hrášek) a brambory, poté přidejte syrový hrášek a podávejte.
9. Ozdobte barevnými jedlými květy.