Krůtí maso patří k nejlehčím masům, a právě z důvodu, že je tak jemné, je důležité k němu vybrat správné ingredience. S kombinací citronu, špenátu a vlašských ořechů máte jistotu, že se na váš stůl dostane vyvážená a chuťově výrazná pečeně.
Suroviny
- Nakrojené krůtí maso 1
- Slanina 150 g
- Provázkový sýr typu Edam 70 g
- Vařený a dobře okapaný špenát 500 g
- Kůra ze dvou citronů
- Vlašské ořechy 100 g
- Šalvěj a rozmarýn podle chuti
- Bílé víno Půl sklenice
- Česnek 1 stroužek
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Začněte posypáním vnítřku krůty solí a pepřem.
2. Nyní krůtu naplňte špenátem, nasekanými ořechy, nastrouhaným citronem a sýrem Edam.
3. Poté prsa srolujte, obtočte kolem sebe, omotejte slaninou a svažte provázkem na vaření.
4. Dále zapněte sporák a postavte na něj prostorný pekáč s vysokým okrajem.
5. Pekáč zalijte extra panenským olivovým olejem, přidejte stroužek česneku, šalvěj a rozmarýn.
6. Na středním ohni nechte ingredience dobře promíchat a pak na aromatickou směs položte krůtí prsa.
7. V tuto chvíli maso ze všech stran opečte, zalijte bílým vínem, které necháte odpařit, osolte a opepřete a pekáč přiklopte poklicí.
8. Nyní vařte na středním ohni asi 50 minut a na posledních 10 minut nechte pekáč odkrytý.