S tímto receptem je čas na vaš straně; i s přípravou na poslední chvíli a s několika málo ingrediencemi můžete na stůl přinést vydařený druhý chod, zvláště pokud použijete jemnou chuť pórku, který je tak delikátní, že se všichni shodnou.
Suroviny
- Vepřová panenka 400 g
- Čistý pórek blanšírovaný ve vodě 200 g
- Slanina 80 g
- Rozmarýn a šalvěj několik větviček
- Extra panenský olivový olej 1 lžíce
- Bílé víno 2 dl
- Česnek 1 stroužek
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Nakrájejte hřbet, přičemž odstraníte všechny tučné části. Poté nasekejte několik lístků rozmarýnu a šalvěje.
2. V tuto chvíli každý plátek trochu naklepejte, osolte, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Doprostřed plátku položte kousek pórku a srolujte.
3. Každou rolku zabalte do plátku slaniny a zajistěte párátkem.
4. Poté postavte pánev na sporák.
5. Přidejte lehce rozmačkaný česnek, několik lístků šalvěje a rozmarýnu a zahřejte.
6. Je čas přidat rolády a nechat je ze všech stran dobře opéct a ochutit je solí a pepřem.
7. Poté přilijte bílé víno, polovinu nechte odpařit, podlijte trochou vody a pokračujte ve vaření 10 minut s přiklopenou pokličkou. Podávejte horké.