Barva šafránu, kouřová chuť špeku a svěží chuť cukety se mísí v omáčce, která je pastvou pro oči a potěšením pro chuťové pohárky. Vyzkoušejte ji s krátkými těstovinami, jako rychlý a lahodný první chod.
![Šafránová Omáčka s Cuketou a Slaninou ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/2fbe9773-0630-4bcf-b2b6-56373a7a64ba/jsind9/std/400x0/cdff0c20-saffron_zucchini_and_bacon_sauce-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Suroviny
- Těstoviny Penne 300 g
- Na kostičky nakrájená šunka nebo slanina 80 g
- Středně velké cukety 5
- Smetana na vaření 200 ml
- Tymián několik větviček
- Šafrán 1 sáček
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Polovina šalotky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1. Je čas odstranit z cuket špičky, cukety omýt a nakrájet na půlměsíčky.
Poté nakrájejte šalotku
2. Zapněte sporák.
Postavte na něj velkou nepřilnavou pánev, dejte na ni kapku extra panenského olivového oleje, a až se olej rozpálí, přidejte šalotku.
3. Zahřejte asi dvě minuty, pak přidejte slaninu: vařte na středním ohni 10 minut, pak přidejte cuketu a pokračujte ve vaření asi 15 minut, osolte a opepřete.
4. Šafrán rozpusťte ve smetaně na vaření a přidejte k cuketám: prohřejte a ochuťte tymiánem.
5. Je čas uvařit těstoviny penne al dente a dochutit je omáčkou.