Největší klasika mezi zimními pochoutkami, která zahřeje chladná odpoledne v objetí čokolády. Lákavá svačinka, která je dokonce zdravá: skořice se svou štiplavou vůní je přírodním lékem proti prvnímu sezónnímu nachlazení.
Suroviny
- Cukr 6 zarovnaných lžic
- Kukuřičná mouka 6 zarovnaných lžic
- Neslazený kakaový prášek 6 zarovnaných lžic
- Hořká čokoláda 100 g
- Skořicový prášek podle chuti
- Mléko podle chuti
Postup
1. Začnete tím, že nožem nahrubo nasekáte čokoládu, kterou poté vložíte do
mixéru s cukrem, kukuřičným škrobem, skořicí a kakaem: nechte mixér běžet, dokud se
se směs nepromění v jemný a homogenní prášek.
2. Následně zapnete sporák.
3. V tuto chvíli postavte na sporák pánev, do směsi nalíjte 800 ml mléka a vařte, dokud
se čokoláda nestane hustou a krémovou. Konzumujte horkou.