Moře a země se setkávají v jemné chlebové kůrce: dokonalý způsob, jak zvýraznit lehkou chut' parmice a dodat chut' zelenině.
Suroviny
- Filety z parmice nachové 320 g
- Zelenina (lilek, mrkev, cuketa) 300 g
- Vejce 2
- Chlebové tyčinky 200 g
- Bílá mouka podle chuti
- Arašídový olej na smažení hojně
- Sůl podle chuti
Postup
1. Pro začátek rozšlehejte v misce vejce, filety z parmice nachové namočte do těstíčka a nechte z nich přebytečné těstíčko odkapat.
2. Nyní nakrájejte chlebové tyčinky a filety v mleté směsi obalte.
3. Očistěte lilky, mrkev a cuketu a nakrájejte je na tyčinky.
4. Nyní postavte pánev s olejem na sporák.
5. Pánev s olejem zahřejte na 180 °C
6. V tomto okamžiku ponořte do oleje postupně několik filetů z parmice nachové, a jakmile zezlátnou, nechte je okapat a položte je na savý papír.
7. Poté zeleninu rychle poprašte moukou a osmažte.
8. Nakonec filety i zeleninu posypte solí a podávejte horké.