Pokrm věnovaný těm, kteří v kuchyni rádi pracují s kvalitními surovinami a vždy hledají recepty, které je zvýrazní, aniž by zakryly jejich chuť. V tomto receptu zůstává tuňák absolutním protagonistou, zatímco směs nahrubo nasekaných semínek a koření přispívá k obohacení jeho chuti.

Suroviny
- Tuňák 1 400 g filé
- Tymián několik větviček
- Dýňová semínka 30 g
- Slunečnicová semínka 30 g
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Začněme tím, že tuňáka nakrájíte na 4 cm silné plátky, potřete olejem a posypete tymiánem, solí a pepřem.
2.
Dále nahrubo nasekejte dýňová a slunečnicová semínka.
3.
Poté plátky tuňáka obalte ve směsi semínek.
4.
Dále postavte na sporák horkou plotýnku.
5.
Je čas plotýnku zahřát.
6.
Tuňáka na 3 minuty orestujte ze všech stran.
7.
Tuňáka nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninou.