Jablka jsou zdravé ovoce známé po celém světě. Recept by měl být lehký a zdravý, aby zdůraznil jejich kvalitu.

Suroviny
- Zelená jablka 4
- Kuřecí prsa 250 g
- Kari masala 1 polévková lžíce
- Rozinky 30 g
- Tyčinky skořice 2
- Badyán 3
- Čerstvá máta 1 trs
- Sůl 1 špetka

Postup
1.
Kuře nakrájejte na tenké proužky
2.
Kuřecí proužky vložte do mísy a přidejte kari masalu, špetku soli a lístky máty.
3.
Přidejte rozinky a piniové oříšky a dobře promíchejte.
1.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step1]()

2.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step2]()

4.
Odstraňte vnitřní část jablek.
5.
Lžící naplňte jablka ochuceným kuřecím masem a vložte je do pekáče spolu se skořicí a badyánem.
6.
Naplňte nádržku na vodu v troubě.
5a.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step5a]()

5b.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step5b]()

7.
Jablka rozložte na plech a poté je vložte do trouby.
8.
Nastavte parametry pečení: funkce větrání, 180 °C a střední úroveň páry.
9.
Po upečení podávejte jablka s vlastní šťávou.
7.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step7]()

8.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step8]()

9.
![Zelená jablka plněná kuřecí masalou - step9]()
