Ratatouille je příloha francouzské tradice, velmi podobná italské caponatě. Díky své chuti, obohacené o mnoho druhů dušené zeleniny, je dokonalou přílohou k nejrůznějším druhým chodům, kterým dodá nádech života.
Suroviny
- Cuketa 3
- Mrkev 3
- Brambory 2
- Středně velký lilek 1
- Paprika 1
- Česnek 1 stroužek
- Vavřín 3 listy
- Paprika podle chuti
- Kari špetka
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Sůl podle chuti
Postup
1. Oloupejte mrkve a brambory a očištěte zbylou zeleninu.
2. Poté nakrájejte cuketu, brambory a lilek na kostičky, mrkev na plátky a papriku na malé čtverečky.
3. Zapněte horkou plotýnku a položte na ni velkou pánev.
4. Přidejte několik lžic extra panenského olivového oleje, česnek, bobkový list, papriku a kari a nechte chutě promíchat.
5. Přidejte brambory a papriky a vařte asi 10 minut.
6. Nyní přidejte mrkev, cuketu a lilek a vařte asi 40 minut.
7. Podávejte horké.